Ingrediente:

– un cozonac (800g.)

– 400ml. lapte bătut

– 400ml. lapte 3,5% grăsime

– 4 ouă

– 100g. zahăr (opțional)

– vanilie

– 25g. unt


Mod de preparare:

Se taie cozonacul cuburi. Se tapetează un vas ceramic cu unt (am folosit un vas ceramic cu diametrul de 22cm.) și se așează cuburile de cozonac.

Se bat cele 4 ouă cu zahărul cu un tel (dacă folosiți un cozonac mai dulce nu este nevoie să mai adăugați cantitatea de zahăr – vă raportați în funcție de preferințe; eu am adăugat cantitatea precizată). Se adaugă laptele bătut și cel dulce și o lingură extract de vanilie. Se amestecă bine și se toarnă compoziția în vas peste cuburile de cozonac. Se așează deasupra feliile de unt și se dă vasul la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute.

Se pot micșora cantitățile. Dacă se folosesc vase mai mici, se micșorează timpul de coacere.


Comentarii Facebook