Ingrediente (6 porții):

– 750ml. lapte de cocos

– 125g. perle de tapioca

– 125g. afine

– 200g. dovleac plăcintar copt

– 100g. miere

– o lingură ulei de cocos

– vanilie, scorțișoară


Mod de preparare:

Se lasă perlele de tapioca la hidratat în apă pentru aproximativ 15 minute. Se clătesc bine și se pun la fiert în laptele de cocos. Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant (budinca are tendința de a se prinde de vas destul de ușor). Se fierbe tapioca timp de 20-25 de minute (până încep să se umfle perlele). Când este gata budinca, perlele de tapioca devin translucide și se înmoaie ușor.

Se adaugă uleiul de cocos și se lasă puțin la răcit. Se adaugă mierea de albine, se amestecă bine și se împarte budinca în două părți egale.

Se amestecă o jumătate de budincă cu afinele și puțin extract de vanilie și se pasează compoziția. A doua jumătate se amestecă cu dovleacul plăcintar copt și cu puțină scorțișoară și se pasează.

Se ia un vas mic și se ține ușor oblic. Se pune din budinca cu afine și apoi treptat din cea cu dovleac îndreptând ușor vasul. Se pot face diverse modele cu ajutorul unei scobitori pentru deliciul celor mici. Se servește rece sau la temperatura camerei.

Budinca este de consistență cremoasă și foarte aromată.


Comentarii Facebook