Ingrediente:

– 75g. brânză de vaci

– 75g. smântână 25% grăsime

– un ou sau 2 gălbenușuri

– o lingură de griș

– o lingură fulgi de hrișcă

– o banană mică (aprox. 75g. curățată)

– vanilie


Mod de preparare:

Se bate oul cu furculița. Se adaugă brânza, smântâna, grișul, fulgii de hrișcă și puțin extract de vanilie. Se pisează banana, se adaugă în compoziție și se lasă vasul deoparte pentru aproximativ 15 minute (până se înmoaie fulgii de hrișcă și se îngroașă puțin compoziția).

Se pune compoziția într-o formă de silicon și se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute (până se rumenește ușor pe margini). Se lasă la răcit și apoi se servește.

Dacă se folosesc forme ceramice, acestea se tapetează înainte cu unt și pesmet. Se poate pune budinca și în forme de silicon pentru brioșe (se micșorează puțin timpul de coacere).


Comentarii Facebook