Ingrediente (20 de bucăți):

– 200g. păstrăv

– 100g. cous-cous

– 2 căței de usturoi

– 2 lingurițe fulgi de drojdie inactivă

– 1/2 linguriță ulei de măsline

– mărar


Mod de preparare:

Se împăturește peștele și usturoiul curățat în hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute. Se desface cu grijă hârtia (atenție la aburi), se curăță peștele de oase și piele și se pasează împreună cu usturoiul (eu am folosit furculița).

Se pun la fiert 150 ml. de apă. Se pune apa clocotită peste cous-cous și se acoperă vasul pentru 5-10 minute (până se umflă). Se adaugă peste cous-cous peștele cu usturoi, fulgii de drojdie inactivă și uleiul de măsline. Se amestecă cu o lingură compoziția (este important să fie caldă pentru a se modela ușor buletele). Când s-au încorporat bine ingredientele și se poate modela compoziția se trec mâinile sub jet de apă și se formează biluțele. Se servesc ca atare sau se pot trece prin amestec de semințe măcinate.

Se folosește cous-cous care nu necesită fierbere (dacă folosiți tip paste se fierbe înainte, se scurge surplusul de apă și apoi se urmează pașii menționați mai sus).


Comentarii Facebook