Ingrediente:

– sucul de la 2 lămâi (150ml.)

– 150g. zahăr

– 3 ouă

– 200ml. lapte

– 75ml. ulei

– 375g. făină

– 10g. praf de copt

– vanilie

– scorțișoară


Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul cu un tel și se adaugă sucul de la cele două lămâi, laptele, uleiul și o linguriță extract de vanilie. Se încorporează apoi etapizat făina amestecată cu praful de copt și se pune compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu unt sau hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute de coacere.

Se oprește cuptorul și se lasă checul în cuptor pentru 15 minute cu ușa întredeschisă (pentru a rămâne aerat la final). Se transferă pe un platou și se pudrează cu scorțișoară.

Checul este dulce-acrișor la gust.


Comentarii Facebook