Ingrediente:

– 250g. lapte bătut (2% grăsime)

– 175g. curmale fără sâmburi

– 3 ouă

– 50ml. ulei

– 250g. făină albă de grâu

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se lasă curmalele la hidratat în apă călduță până sunt bine hidratate, apoi se scurge surplusul de apă și se pasează (am obținut 225g. piure de curmale).

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se încorporează laptele bătut și uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă o lingură extract de vanilie, piureul de curmale și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se pune compoziția cu ingredientele bine încorporate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (am folosit o tavă cu dimensiunile 10cm.x24cm.).

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute (până se rumenește frumos și trece testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute pentru a rămâne checul aerat.

Se lasă la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook