Ingrediente:

– 150g. miez de nucă

– 150ml. suc de mere

– 3 ouă

– 100g. zahăr brut

– 50ml. ulei

– 250g. făină albă de grâu

– 10g. praf de copt

– o esență de migdale


Mod de preparare:

Se lasă miezul de nucă la hidratat în apă cu o seară înainte (pentru o asimilare mai bună a nutrienților și o digestie mai ușoară). A doua zi se scurge surplusul de apă și se macină.

Se bat cele trei ouă cu zahărul cu un tel. Se adaugă sucul de mere, uleiul și esența de migdale și apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Se pune compoziția într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute (până trece testul scobitorii; nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute).

Se lasă puțin checul la răcit, se feliază și se servește.


Comentarii Facebook