Ingrediente:

– 3 struguri (300g. de bobițe)
– 4 ouă
– 100g. zahăr
– 150ml. lapte
– 50ml. ulei
– 300g. făină (+o lingură)
– vanilie
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 5g. praf de copt


Mod de preparare:

Se mixează cele patru ouă cu zahărul. Se adaugă laptele, o lingură de extract de vanilie (sau o esență) și zeama de lămâie. Se încorporează etapizat făina amestecată cu praful de copt.

Se spală strugurii și se aleg bobițele. Se pune o lingură de făină peste acestea și se amestecă bine. Se adaugă strugurii peste restul compoziției și se amestecă ușor.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune compoziția. Se dă checul la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit în tavă, se feliază și se servește.


Comentarii Facebook