Ingrediente:

– 200g. urzici

– 250g. telemea

– 3 ouă

– 150g. iaurt

– 200ml. lapte

– 75ml. ulei

– 325g. făină

– 5 căței de usturoi

– o legătură de mărar

– 7g. bicarbonat


Mod de preparare:

Se spală urzicile. Se pune apă la fiert cu puțină sare. Când aceasta dă în clocot se adaugă urzicile și se lasă 5-6 minute. Se scurge surplusul de apă cu o sită. Înainte de a le folosi în compoziția checului se scurge bine în mână surplusul de lichid (cantitatea de urzici precizată este cea opărită și scursă bine).

Se dă telemeaua pe răzătoarea mică (am folosit o telemea mai uscată).

Se bat ouăle cu un tel și se adaugă urzicile. Se încorporează iaurtul și se pasează compoziția cu un blender. Se adaugă laptele, uleiul, telemeaua, mărarul tocat mărunt și usturoiul pisat. Se amestecă făina cu bicarbonatul și se încorporează cu restul ingredientelor.

Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt și se pune compoziția (eu am folosit două tăvi cu dimensiunile 25cm.x10cm. – dacă folosiți o tavă mai mare se poate pune toată compoziția). Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30-35 de minute până se rumenește ușor și trece testul scobitorii. Nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute.

Se lasă la răcit și se servește (noi am servit cu salată de legume).


Comentarii Facebook