Ingrediente:

– 500g. cartofi

– 100g. brânză de capră

– un ou

– 2 cepe verzi

– o lingură ulei de măsline

– 2 linguri pesmet

– sare, rozmarin

 


Mod de preparare:

Se spală cartofii și se pun întregi în coajă la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt gata (se probează cu o furculiță) se scot din apă și se lasă la răcit. Se pisează cu o furculiță, presă sau tel (depinde ce aveți la îndemână; nu pasați cartofii la blender deoarece capătă o consistență gumoasă).

Se bate oul cu furculița, se adaugă cartofii, brânza de capră, ceapa verde tocată, rozmarinul, sare după gust și ulei de măsline. Se amestecă bine și se adaugă pesmet până se obține o consistență bine legată (eu am considerat suficiente două linguri de pesmet).

Se trec mâinile sub jet de apă și se modelează chiftelele. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute (până se rumenesc ușor dedesubt). Se scoate tava din cuptor, se întorc chiftelele cu grijă și se mai lasă aproximativ 10 minute la copt. Se lasă la răcit în tavă și se servesc.

Noi am servit cu salată și omletă.

Se poate înlocui brânza de capră cu telemea mai uscată, caș sau cașcaval.


Comentarii Facebook