Ingrediente:

– 3 dovlecei (750g.)

– 2 ouă

– 5 căței de usturoi

– mărar

– 8 linguri pesmet

– 6 linguri făină

– o lingură ulei de măsline

– sare, boia dulce


Mod de preparare:

Se curăță dovleceii și se dau pe răzătoarea mare. Se presară puțină sare peste ei și se lasă pentru 10 minute deoparte. Se scurg de surplusul de lichid și se pun într-un bol. Eu am luat câte un pumn de dovlecei rași și i-am strâns în mână pentru a elimina lichidul.

Se adaugă în bol ouăle, usturoiul tocat mărunt, uleiul de măsline, sare și boia dulce după gust. Se amestecă bine și se adaugă pesmetul și făina. Compoziția este cremoasă, dar bine legată – dacă doriți mai puteți adăuga pesmet sau făină.

Se trec mâinile sub jet de apă și se formează chiftelele (se poate pune compoziția în tavă și cu lingura). Pe măsură ce se pregătesc chifteluțele se pun în tavă pe hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20 de minute. Se întorc chiftelele și se mai lasă 10 minute la cuptor. Se lasă la răcit în tavă și se servesc.


Comentarii Facebook