Ingrediente:

– 2 dovlecei (500g.)

– 150g. cașcaval

– un ou

– o ceapă roșie

– 4 căței de usturoi

– o lingură ulei de măsline

– 4 linguri de pesmet

– 4 linguri de făină

– sare, mărar


Mod de preparare:

Se dau dovleceii pe răzătoarea mare și apoi se scurge surplusul de lichid.

Se dă cașcavalul pe răzătoarea mică. Se toacă ceapa și usturoiul mărunt. Se amestecă oul cu cașcavalul și legumele. Se adaugă o lingură de ulei de măsline, sare după gust și mărar.

Se încorporează treptat făina și pesmetul până se obține o compoziție cremoasă, dar bine legată. Dacă doriți o compoziție mai bine legată adăugați etapizat mai mult pesmet și/sau făină.

Se trece o lingură sub jet de apă și se pune cu aceasta compoziția în tavă pe hârtie de copt.

Se dau chiftelele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 25 de minute. Se scoate tava din cuptor, se întorc chiftelele cu ajutorul unei linguri și se mai lasă la copt pentru 10 minute.

Se lasă la răcit în tavă și se servesc.


Comentarii Facebook