Ingrediente:

– 750g. carne de vită tocată

– 2 gulii mici (250g. curățate)

– 2 cepe

– 3 căței de usturoi

– 2 ouă

– sare, boia, pătrunjel

– puțin ulei de măsline

– 2-3 linguri pesmet


Mod de preparare:

Se toacă carnea de vită. Se amestecă cu cele două ouă, ceapa și usturoiul tocate mărunt și guliile curățate și date pe răzătoarea mică. Se adaugă puțină sare, boia dulce și pătrunjel tocat mărunt. Se încorporează bine ingredientele și se adaugă 2 linguri de ulei de măsline și puțin pesmet (cât să fie omogenă compoziția și ușor de modelat).

Se trec mâinile sub jet de apă, se formează chifteluțele și se pun în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute (până se rumenesc ușor dedesubt). Se întorc chiftelele și se mai lasă 10 minute la cuptor. Se pot servi simple, cu diverse garnituri, sosuri sau salate.


Comentarii Facebook