Ingrediente (16 chifteluțe):

– 250g. broccoli (7-8 buchețele)
– 100g. brânză Cheddar
– un ou
– puțină mentă
– o lingură ulei de măsline
– 4 linguri pesmet


Mod de preparare:

Se pune apă la fiert într-un vas. Când aceasta clocotește se adaugă buchețelele de broccoli. Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se scurge surplusul de apă și se pasează. Se poate folosi și broccoli congelat – acesta se lasă la frigider cu o seară înainte, iar a doua zi se scurge surplusul de apă și se pasează.

Se dă brânza Cheddar pe răzătoarea mică, se adaugă oul și broccoli pasat, uleiul de măsline și menta. Se încorporează etapizat pesmetul până compoziția este bine legată.

Se trec mâinile sub jet de apă și se formează chifteluțele. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute (până se rumenesc ușor), se întorc și se mai lasă 10 minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook