Ingrediente (10 bucăți):

– 150g. broccoli

– 50g. cașcaval

– 1 ou

– pătrunjel

– o linguriță ulei de măsline

– 2 linguri de pesmet

 


Mod de preparare:

Se pune apă la fiert într-un vas. Când aceasta fierbe se adaugă 3-4 buchețele de broccoli (se fierb pentru aproximativ 10 minute). Se scurge surplusul de apă și se pasează. Dacă se folosește broccoli congelat se lasă la frigider cu o seară înainte și a doua și se scurge surplusul de apă. Cantitatea de broccoli precizată în rețetă este cea finală (fiert sau dezghețat și scurs surplusul de apă).

Se amestecă oul cu broccoli pasat și cașcavalul dat pe răzătoarea mică. Se adaugă pătrunjel, uleiul de măsline și pesmetul (compoziția este cremoasă, dar bine legată). Se modelează chifteluțele și se pun în tavă pe hârtie de copt.

Se dau chifteluțele la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20-25 de minute (până se rumenesc ușor), se întorc și se mai lasă 5 minute. Se lasă la răcit în tavă și se servesc.


Comentarii Facebook