Ingrediente (14 chifteluțe):

– 150g. carne de vită

– două gălbenușuri sau un ou

– o ceapă

– un cățel de usturoi

– un morcov

– 2 linguri pesmet

– puțin pătrunjel

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se pune în tocător carnea de vită tăiată bucăți mici, ceapa și usturoiul curățate și tăiate bucăți. Se pasează compoziția (fiind o cantitate mică se poate pasa în vasul blenderului). Se curăță morcovul și se dă pe răzătoarea mică. Se amestecă legumele cu carnea, se adaugă oul sau cele 2 gălbenușuri și pătrunjelul, o lingură de ulei de măsline și pesmetul. Se umezesc mâinile și se formează chifteluțele. Se pun pe hârtie de copt într-o tavă și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 25 de minute, se întorc și se mai lasă 10-15 minute până sunt bine făcute chifteluțele.

Am pus separat la copt jumătate de cartof dulce și un cartof alb (această cantitate ajunge pentru două porții).

După ce au copt cartofii, i-am curățat și tăiat felii. Se poate face și un piure cu puțin unt și lapte, eventual mirodenii.


Comentarii Facebook