Ingrediente:

– un cartof (100g.)

– 100g. dovleac plăcintar

– o ceapă mică

– 3 linguri fulgi de drojdie inactivă

– 2 linguri ulei de măsline


Mod de preparare:

Se pune dovleacul și cartoful la copt. După ce s-au făcut se pisează cu furculița.

Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se adaugă ceapa peste cartof și dovleac, se pune uleiul de măsline și cele 3 linguri de fulgi de drojdie. Se amestecă toate ingredientele și se formează chifteluțele (compoziția este ușor cremoasă și se pot modela mai ușor dacă se trece mâna prin apă – pentru chifteluțe mai uscate se pot adăuga una sau două linguri de pesmet în compoziție), se pun pe hârtie de copt într-o tavă. Se încălzește cuptorul și se dă tava la cuptor timp de 20 de minute la foc mediu pe un nivel mai înalt. Când se rumenesc ușor dedesubt se scoate tava și se întorc. Se mai lasă 10 minute la cuptor. Se lasă la răcit în tavă și apoi se pot servi.


Comentarii Facebook