Ingrediente (9 chifteluțe):

– 100g. ficat de pasăre
– 50g. bulgur
– 2 căței de usturoi
– o linguriță ulei de măsline
– o lingură fulgi de drojdie inactivă
– mărar
– o foaie de dafin


Mod de preparare:

Se lasă ficatul în lapte timp de o oră. Se clătește bine și se pune la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa, se adaugă o foaie de dafin și se lasă ficatul la fiert până este gata (aproximativ 20 de minute). Se scurge surplusul de apă, se aruncă foaia de dafin și se pasează ficatul.
Se pune bulgurul la hidratat în apă pentru o oră, apoi se clătește bine și se pune la fiert în 100ml. apă. Se lasă vasul pe foc amestecând constant pentru aproximativ 15 minute.
Se amestecă ficatul pasat cu bulgurul fiert, usturoiul pisat, puțin mărar, uleiul de măsline și fulgii de drojdie inactivă. Se trec mâinile sub jet de apă și se formează chifteluțele, apoi se pun în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 15 minute, se întorc chifteluțele și se mai lasă 10 minute la cuptor. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.
Chifteluțele au o textură ușor sfărâmicioasă. Pot fi servite cu diverse sosuri sau piureuri de legume.


Comentarii Facebook