Ingrediente (12 bucăți):

– 75g. mei

– 175g. cartof dulce

– 2 linguri fulgi de drojdie inactivă

– o lingură ulei de măsline

– mărar

 


Mod de preparare:

Se lasă meiul la hidratat în apă cu zeamă de lămâie cu o seară înainte la frigider. A doua zi se clătește bine și se pune la fiert (eu l-am fiert pe foc mic în 225ml. de apă timp de aproximativ 25 de minute). Se scurge surplusul de apă dacă este cazul. Se coace cartoful dulce în coajă, apoi se curăță și se pasează.

Se amestecă meiul cu cartoful dulce, se adaugă 2 linguri fulgi de drojdie inactivă, mărar proaspăt și o lingură de ulei de măsline (consistența compoziției este cremoasă, dar bine legată). Se amestecă bine compoziția, se trec mâinile sub jet de apă și se formează chifteluțele. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 25 de minute, apoi se întorc chifteluțele și se mai lasă 10 minute. Se lasă la răcit în tavă și se servesc.


Comentarii Facebook