Ingrediente (35 de chifteluțe):

– 600g. piept de pui
– 2 cepe roșii
– 5 căței de usturoi
– 2 ouă
– sare, piper, mărar
– 2 linguri ulei de măsline
– 3 linguri de pesmet


Mod de preparare:

Se toacă pieptul de pui. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se amestecă pieptul de pui tocat cu legumele, ouăle și condimentele. Se adaugă uleiul de măsline și se încorporează pesmetul (compoziția trebuie să se lege ușor; se mai pot adăuga una-două linguri de pesmet dacă considerați că este nevoie).

Se trec mâinile sub jet de apă și se formează chifteluțele. Se așează în tavă pe hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20 de minute până se rumenesc ușor. Se întorc cu o spatulă și se mai lasă la cuptoru încă 10 minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc simple, cu diverse sosuri sau garnituri de legume.


Comentarii Facebook