Ingrediente:

– 500g. piept de pui tocat

– o legătură de leurdă (100g.)

– 2 ouă

– o ceapă

– 3 linguri pesmet

– 1 lingură ulei de măsline

– boia dulce, sare, pătrunjel


Mod de preparare:

Se pune apă la fiert într-un vas. Când aceasta dă în clocot, se adaugă leurda bine spălată. Se lasă 1-2 minute în vas, apoi se scurge bine și se toacă mărunt (sau se pasează – în funcție de cum preferați).

Se amestecă pieptul de pui tocat cu leurda, ceapa tocată mărunt, cele două ouă, condimente după gust și o lingură de ulei de măsline. Se încorporează apoi pesmetul.

Se trec măinile sub jet de apă, se formează chifteluțele și se pun în tavă pe hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20 de minute. Se întorc chifteluțele și se mai lasă la copt 10-15 minute (până se rumenesc ușor).

Se servesc cu diverse sosuri sau garnituri.


Comentarii Facebook