Ingrediente (pentru 9 bucăți):

– o sfeclă roșie mică (170g.)

– 3 linguri de mei (35g.)

– 3 linguri fulgi de drojdie inactivă (10g.)

– 3 linguri pesmet (30g.)

– pătrunjel

– o lingură ulei de măsline

– un cățel de usturoi

– o linguriță semințe de in (5g.)


Mod de preparare:

Se pune meiul în apă cu puțină zeamă de lămâie cu o seara înainte. Se pun semințele de in într-un bol separat și se acoperă cu apă (tot cu o seara înainte).

A doua zi se spală meiul, se scurge și se pune la fiert (aproximativ 20-25 de minute). Se scurge surplusul de apă de la semințele de in și se macină.

Se pune la copt în cuptor sfecla roșie spălată și tăiată în două (fără a fi curățată înainte). Se scoate din cuptor când este bine pătrunsă (eu am încercat-o cu un cuțit, s-a copt într-o oră la foc mediu). Când este aproape gata se pune la copt și cățelul de usturoi în coajă.

Se curăță sfecla roșie și cățelul de usturoi și se dau pe răzătoarea mică. Se pun într-un bol, se adaugă meiul fiert, semințele de in măcinate, drojdia inactivă, pesmetul, pătrunjelul și la sfârșit o lingură de ulei de măsline.

Se modelează chifteluțele și se pun pe hârtie de copt la cuptor (foc mediu). Se lasă 20 de minute pe o parte, se întorc și se mai lasă 10 minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook