Ingrediente (12 bucăți):

– 75g. file de somon

– 50g. mei

– un ardei capia

– o ceapă

– 3 căței de usturoi

– o lingură ulei de măsline

– mărar, opțional pesmet


Mod de preparare:

Se lasă meiul la hidratat în apă cu zeamă de lămâie câteva ore (eu l-am lăsat cu o seară înainte), apoi se clătește bine și se pune la fiert. Se completează cu apă dacă este nevoie – se lasă la fiert cam 20-25 de minute până este gata. Apoi se strecoară bine surplusul de apă.

Se pune ardeiul la copt, când este gata se curăță de cotor și pieliță. Se curăță ceapa și usturoiul. Se pune fileul de somon în blender cu legumele și lingura de ulei. Se pasează compoziția și apoi se adaugă peste meiul fiert, se adaugă mărarul și se încorporează. Dacă vi se pare ca ar fi consistență cam moale adăugați una-două linguri de pesmet (eu nu am considerat că ar fi necesar).

Se trece mâna sub jet de apă rece și se formează chifteluțele. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20-25 de minute, se întorc chifteluțele și se mai lasă 10 min. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc


Comentarii Facebook