Ingrediente:

– 500g. carne de vită tocată

– o ceapă roșie

– o ceapă galbenă

– 2 morcovi mici

– 2 căței de usturoi

– 2 ouă

– sare, piper

– puțin ulei de măsline

– 2-3 linguri de pesmet


Mod de preparare:

Se amestecă carnea de vită tocată cu morcovii dați pe răzătoarea mică, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă ouăle, sare după gust, puțin piper și o lingură de ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și se adaugă pesmetul – compoziția devine bine legată. Se umezesc mâinile și se formează chifteluțele. Se pun pe hârtie de copt într-o tavă și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 25 de minute, se întorc și se mai lasă 10-15 minute până sunt bine făcute chifteluțele.


Comentarii Facebook