Ingrediente:

– pentru chifteluțe:

500g. carne de vită

3 cepe

1/2 căpățână usturoi

un ou

2 linguri de pesmet

2 linguri ulei de măsline

pătrunjel, sare, piper

– pentru sos:

250g. roșii pasate

500ml. apă

2 linguri de făină

boia dulce

sare, busuioc

puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

– pentru chifteluțe:

Se toacă carnea de vită. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se amestecă carnea cu legumele, se adaugă un ou, ulei de măsline și mirodenii. Se pun 2 linguri de pesmet pentru o consistență bine legată a compoziției. Se aprinde cuptorul și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se trec mâinile sub jet de apă (să nu se lipească compoziția de mâini), se formează chifteluțele și se pun în tavă. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20-25 de minute (până se rumenesc ușor dedesubt), se întorc și se mai lasă 10 minute.

– pentru sos:

Se amestecă sosul de roșii cu făina și se încorporează treptat apa. Se pune vasul pe foc și se amestecă constant până se îngroașă sosul. Se adaugă chifteluțele și mirodeniile și se mai lasă pe foc mic aproximativ 5 minute. La sfârșit se adaugă puțin ulei de măsline.


Comentarii Facebook