Ingrediente:

– 2 cepe

– un morcov

– un păstârnac

– jumătate rădăcină de țelină mică

– 2 ardei (roșu+galben)

– o cană roșii pasate (250g.)

– o cană de borș (250ml.)

– o mână de fidea

– sare, boia dulce, mărar

– puțin ulei de măsline

 

– pentru perișoare:

750g. carne macră de porc tocată

2 căței de usturoi

un ou

3 linguri de griș

o lingură ulei de măsline

puțină sare, piper, mărar


Mod de preparare:

Se curăță legumele – rădăcinoasele și ardeii se taie cubulețe și ceapa se toacă mărunt. Se pun la fiert rădăcinoasele și ceapa, iar după 10 minute se adaugă și ardeii.

Separat se toacă carnea și usturoiul. Se adaugă un ou, mărar și 3 linguri de griș (cât să fie compoziția ușor de modelat, nu tare). Se umezesc mâinile și se formează perișoarele. Se pun perișoarele în vasul de pe foc (apa trebuie să fiarbă) ușor una lângă alta.

Se dă focul mic și se lasă cam 10 minute (până se ridică perișoarele), se adaugă roșiile pasate și se lasă pe foc până sunt fierte legumele și perișoarele (aproximativ 20 de minute). Se adaugă o cană de borș și o mână de fidea. Se mai lasă ciorba la fiert aproximativ 5 minute, apoi se potrivește de gust și se adaugă puțin ulei de măsline la final.

Se poate înlocui grișul cu orez prefiert.


Comentarii Facebook