Ingrediente:

– pentru perișoare:

600g. piept de pui tocat

o ceapă

2 căței de usturoi

un ou

o lingură ulei de măsline

4 linguri de griș

sare, piper

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 1 rădăcină pătrunjel

– 1/2 rădăcină țelină

– 1 ardei gras roșu

– 250g. roșii pasate

– 250ml. borș

– sare, boia dulce, leuștean, pătrunjel

– ulei de măsline


Mod de preparare:

Se amestecă pieptul de pui tocat cu oul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă sare și piper după gust, uleiul de măsline și griș până se leagă ușor compoziția (se poate înlocui grișul cu 2 linguri de orez fierte înainte). Se amestecă bine și se formează perișoarele. Se trec mâinile sub jet de apă înainte de a le forma pentru a nu se lipi compoziția de mâini.

Se curăță rădăcinoasele și se taie cubulețe, iar ceapa se toacă mărunt. Se pun legumele la fiert și după 20 de minute de fierbere se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și roșiile pasate. Se adaugă după 10 minute perișoarele și se lasă la fiert pe foc mic aproximativ 20 de minute. Se potrivește de gust, se adaugă verdeața și borșul și se mai lasă la fiert câteva minute. Se oprește focul și se stropește cu puțin ulei de măsline.


Comentarii Facebook