Ingrediente:

– 5-6 cartofi

– 2 morcovi

– jumătate de țelină rădăcină (aproximativ 100g.)

– 2 cepe roșii

– un ardei capia

– 100g. roșii pasate

– tăiței de casă

– 250ml. borș

– sare

– pătrunjel

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță legumele și se spală. Eu am tocat ceapa mărunt, ardeiul morcovii și țelina cubulețe, iar cartofii în cuburi mai mari. Se pune apă într-o oală și se adaugă ceapa, morcovul și țelina. Se lasă vasul pe foc și după 10 minute se adaugă cartofii și ardeiul. Adăugăm legumele etapizat în funcție de cât de repede fierb, astfel evităm ca atunci când preparatul este gata unele legume să fie prea moi și unele tari – urmărim să fie de texturi asemănătoare.

Se completează cu apă până sunt legumele bine acoperite și se lasă la fiert. După 10 minute se adaugă roșiile pasate. Când sunt legumele fierte se adaugă tăițeii de casă și borșul și se mai lasă pe foc câteva minute. Se adaugă sare după gust, puțin ulei de măsline și pătrunjel.

Se poate servi simplu sau cu smântână.


Comentarii Facebook