Ingrediente:

– 750g. carne de vită (am folosit rasol)

– 2 cepe

– un morcov

– 1/2 țelină mică

– un păstârnac

– 2 ardei

– 2 cartofi

 

– 2 roșii

– tăiței de casă

– sare, boia dulce, piper

– pătrunjel

– o cană borș de casă (250ml.)

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se taie carnea de vită cubulețe și se pune la fiert. Se spumuiește și se lasă la fiert până devine fragedă (aproximativ o oră jumătate).

Se curăță legumele – rădăcinoasele (morcovul, țelina și păstârnacul) se taie cubulețe, ceapa se toacă mărunt. Separat se pun ardeii tăiați cubulețe într-un bol, iar cartofii tăiați cuburi acoperiți de apă într-un vas separat.

Se adaugă rădăcinoasele și ceapa tocată în oală. Se adaugă apă pe măsură ce scade apa din vas în funcție de consistența dorită la final. După 20 de minute se adaugă ardeii și cartofii.

Se spală roșiile și se crestează cu x. Se pun într-un vas cu apă clocotită, se lasă 2 minute și apoi se pun pe un platou. Se curăță de pieliță și cotor și se taie cubulețe.

Se adaugă roșiile în oala de pe foc. Se adaugă mirodenii după gust și tăițeii de casă (rețeta pentru tăițeii o găsiți aici).

La sfârșit se adaugă borșul și se mai lasă ciorba pe foc pentru aproximativ 5 minute. Se oprește focul, se stropește cu puțin ulei de măsline și se presară pătrunjel proaspăt.


Comentarii Facebook