Ingrediente (pentru două porții):

– 80-100g. pulpă de curcan

– o ceapă mică

– un cățel de usturoi

– un sfert de păstârnac

– jumătate de morcov

– 50ml. lapte, 50g. smântână, 20g. făină, 10g. unt

– pătrunjel

– pentru mămăligă: 250ml. apă, 50-60g. mălai (cam 3 linguri) – în funcțe de cât se dorește de groasă consistența, 5-10g. unt


Mod de preparare:

Se taie cubulețe carnea de curcan și se pune la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se lasă la fiert carnea până este gata.

Între timp se curăță legumele și se taie mărunt (eu am tocat mărunt ceapa și usturoiul, iar morcovul și păstârnacul cubulețe).

Apoi se pun la fiert legumele (eu am pus o cană de 250 ml. apă).

Separat se pune într-un bol laptele, smântâna și făina. După ce au fiert legumele se scurge supa caldă și se adaugă etapizat în sosul din lapte, smântână și făină pentru a nu se forma cocoloașe (am pus cam 200ml. de supă). Se pune sosul astfel format pe foc amestecând continuu până se îngroașă. Se lasă la fiert câteva minute, se adaugă legumele fierte și carnea și se mai lasă puțin. Când este gata ciulamaua se adaugă untul și puțin pătrunjel.

Pentru mămăligă se pune la fiert apa și când se încălzește se adaugă mălaiul în ploaie, se amestecă constant până se îngroașă și e fiartă mămăliga (aproximativ 10 minute, depinde de textura mălaiului).


Comentarii Facebook