Ingrediente:

– sucul de la 2 portocale (250ml.)

– 600ml. lapte

– 50ml. ulei

– 3 ouă

– 500g. făină

– vanilie


Mod de preparare:

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se încorporează sucul de portocale și apoi puțină făină. Se adaugă apoi alternând laptele cu diferența de făină până se obține o consistență cremoasă, ușor fluidă. Se adaugă uleiul și 2 linguri extract de vanilie și se amestecă.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc. Se lasă până se încinge și se toarnă din compoziție cu un polonic (se poate unge tigaia cu un șervețel cu ulei dacă știți că se poate prinde compoziția). Se întoarce clătita și se lasă până este bine făcută. Se procedează similar până se termină de pregătit clătitele.

Se servesc cu diverse gemuri, dulcețuri sau miere de albine. Se poate adăuga puțin sirop de arțar în compoziție dacă doriți – eu nu am considerat că este necesar.


Comentarii Facebook