Ingrediente:

– 500g. făină

– 175ml. apă

– 25ml. ulei

– 2 ouă

– 350g. brânză de vaci

– 75g. zahăr

– vanilie

– puțină sare

– smântână și scorțișoară pentru servit


Mod de preparare:

Se pune făina într-un bol. Se adaugă un ou, 25ml. de ulei și se încorporează treptat apa la temperatura camerei. Aluatul este tare la consistență și ușor de modelat. Se pune într-o folie alimentară de plastic și se lasă la odihnit pentru aproximativ 30 de minute.

Se amestecă brânza de vaci cu un ou, zahărul și se adaugă vanilia (se poate folosi o păstaie, o esență sau o linguriță de extract).

Se împarte aluatul în două, se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde o foaie subțire de aluat. Se decupează în forme rotunde și se ia surplusul de aluat.

Se pudrează o formă pentru ravioli cu făină și se așează un cerc de aluat în formă. Se pune o linguriță de umplutură și se presează. Dacă nu aveți formă se pune o linguriță de umplutură pe cercul de aluat în mijloc, se îndoaie și se presează ușor cu o furculiță aluatul până se lipesc bine marginile. Se așează colțunașii pe un platou pudrat cu făină și se repetă procedeul până se termină compozițiile.

Se pune apă la fiert într-un vas. Se adaugă puțină sare și când aceasta clocolește se adaugă colțunașii. Dacă vasul este mai mare se pot pune 10-12 colțunași. După ce se așează în vas se amestecă ușor cu o paletă. Când aceștia se ridică la suprafață se mai lasă la fiert 2-3 minute și apoi se scot din vas. Se repetă procedeul până se termină de fiert toți colțunașii.

Se servesc cu smântână, eventual unt topit și opțional cu scorțișoară.


Comentarii Facebook