Ingrediente (pentru un borcan de 720ml.):

– 300g. cireșe

– 3 linguri de zahăr

– apă


Mod de preparare:

Se spală bine borcanele și se pun în tavă. Se sterilizează la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 150 de grade, apoi se lasă la răcit. Se spală bine capacele și se șterg cu un prosop.

Se curăță cireșele de codițe și se lasă în apă rece pentru o oră. Se mai clătesc bine apoi și se scurge surplusul de apă.

Se pun cireșele în borcane, se adaugă zahărul și se completează cu apă rece. Se închid bine borcanele și se sterilizează timp de 30 de minute. Eu am tapetat un vas cu hârtii, am adăugat borcanele în vas și am completat cu apă până la nivelul lichidului din borcane (se lasă vasul pe aragaz pe foc mic timp de 30 de minute de când începe să fiarbă apa). Se lasă la răcit borcanele în vas sau se transferă în loc călduț, acoperite cu o pătură până la răcirea completă, apoi se transferă în cămară.


Comentarii Facebook