Ingrediente:

– o conopidă (aprox. 750g. buchețele)

– 75g. Grana Padano

– 4 ouă

– 150g. pesmet

– sare, piper alb


Mod de preparare:

Se taie conopida buchețele și se spală bine. Se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când apa dă în clocot se adaugă în vas buchețelele de conopidă și se lasă la fiert timp de 10 minute. Se scurge apoi surplusul de apă și se lasă la răcit.

Se dă Grana Padano pe răzătoarea mică. Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă Grana Padano, puțină sare și piper alb. Se pune pesmet într-un alt vas. Se trec buchețelele de conopidă prin amestecul cu ouă și Grana Padano, apoi prin pesmet și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute (se întorc buchețelele după primele 15 minute până se rumenesc ușor pe toate părțile). Se lasă puțin la răcit și apoi se servește cu diverse sosuri sau salate.


Comentarii Facebook