Ingrediente:

– 4 cuburi spanac congelat

– 100g. caș de capră (sau brânză de vaci)

– un ou sau două gălbenușuri

– 100g. cous-cous

– 200ml. lapte 3,5% grăsime

– 2 căței de usturoi

– o ceapă

– puțin mărar

– 10g. unt


Mod de preparare:

Se lasă spanacul la dezghețat. Se pune laptele la fiert și când este fierbinte se adaugă peste cous-cous, se acoperă vasul și se lasă 10-15 minute până se umflă cous-cous-ul. Se dă brânza pe răzătoare, se pasează spanacul cu ceapa și usturoiul. Se amestecă brânza cu legumele, se adaugă un ou, puțin unt și mărar. După ce couscous-ul este gata se amesteca ingredientele și se pun în forme, se dau la cuptor la foc mediu pentru 20-25 de minute până se leaga bine compoziția și se rumenește ușor pe margini. Se lasă la răcit în formă, apoi se servește.

Dacă nu folosiți forme de silicon, se tapeteaza înainte vasul cu hârtie de copt sau cu unt și pesmet (pentru a fi ușor de scos budinca din vas la sfârșit).

Din aceste cantități am obținut 6 forme de brioșe + forma cu brăduț (L=18cm, l=12 cm) – se pot micșora cantitățile dacă doriți.


Comentarii Facebook