Ingrediente:

– o conopidă (900g.)

– 125g. smântână 25% grăsime

– 50g. unt

– o ceapă

– 5 căței de usturoi

– sare, piper alb, ghimbir


Mod de preparare:

Se taie buchețelele de conopidă și se spală (dintr-un buchet de 900g. conopidă după îndepărtarea cotorului am obținut 500g. buchețele de conopidă pe care le-am folosit pentru cremă).

Se pun buchețelele de conopidă la fiert cu ceapa curățată tăiată în patru și cățeii de usturoi curățați. Se lasă pe foc până când buchețelele de conopidă sunt fierte (aproximativ 15 minute după ce începe apa să fiarbă). Se scurge surplusul de apă și se pasează compoziția. Se încorporează untul moale cât sunt legumele încă fierbinți, se adaugă sare după gust, puțină pudră de ghimbir, piper alb și smântâna. Se amestecă și se dă crema la frigider. Se servește rece pe pâine prăjită.


Comentarii Facebook