Ingrediente:

– 1l. lapte 3,5% grăsime

– 8 ouă

– 250g. zahăr

– o linguriță extract de vanilie (sau o esență)


Mod de preparare:

Se pun 4 linguri de zahăr (100g.) într-un vas termorezistent pe foc și se amestecă constant până când acesta este complet topit (dacă vasul folosit nu este rezistent termic se poate topi zahărul într-o cratiță mică și apoi se poate transfera cât este fierbinte în vasul în care se va prepara crema de zahăr ars). Se nivelează zahărul topit să fie uniform pe tot fundul vasului și se lasă la răcit (eu las vasul până când zahărul se întărește și începe să „crape”).

Se bat cele 8 ouă cu 150g. de zahăr cu un tel. Se adaugă extractul de vanilie și laptele până ingredientele sunt bine încorporate. Se pune vasul într-o tavă mai mare (eu am pus vasul în tava de la cuptor) și se pune compoziția în vas. Se adaugă în tavă 2-3 căni de apă cât să fie nivelul apei din tavă de aproximativ un deget grosime. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mic (160 de grade) pentru aproximativ 45-50 de minute. La fiecare 10 minute se mai adaugă apă în tavă (nu trebuie ca apa din tavă să ajungă la punctul de fierbere). Când crema este bine legată se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Se dă crema de zahăr ars la frigider. Se porționează și se servește rece.


Comentarii Facebook