Ingrediente:

– un broccoli (750g. buchețele)

– 250g. mascarpone

– o ceapă

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– puțină sare


Mod de preparare:

Se taie broccoli buchețele și se spală bine. Se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când aceasta începe să fiarbă, se adaugă buchețelele de broccoli. Se fierb pentru 7-10 minute, apoi se scurge surplusul de apă. Se poate prepara broccoli și la aburi dacă nu doriți să îl fierbeți.

Se toacă broccoli fiert în vasul unul blender (mai fin sau mai grosier – în funcție de cum preferați). Se amestecă cu mascarpone, ceapa și usturoiul tocate mărunt, uleiul de măsline și se adaugă puțină sare.

Se servește crema pe pâine prăjită simplă sau cu diverse salate. Se poate folosi și ca sos pentru paste, cous-cous.

Dacă folosiți broccoli congelat, îl dezghețați înainte și urmați pașii de preparare menționați mai sus.


Comentarii Facebook