Ingrediente:

– 500g. cireșe fără sâmburi

– 150g. zahăr

– 100g. făină

– 150g. unt

– 100g. fulgi de ovăz

– o lingură amidon din porumb (25g.)

– vanilie

– 1/2 linguriță de scorțișoară


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu făina, fulgii de ovăz, scorțișoara și 50g. de zahăr. Se obține o compoziție sfărâmiciosă.

Se pun cireșele curățate de sâmburi cu 100g. de zahăr într-o cratiță pe foc mic. Se amestecă până când zahărul este topit și se adaugă amidonul. Se amestecă până se îngroașă, se adaugă vanilia și se oprește focul.

Se pun 2/3 din aluat într-o tavă, se frământă între degete compoziția și se nivelează ușor. Se pun deasupra cireșele și apoi compoziția rămasă cu fulgi.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 20 de minute (până se rumenește ușor deasupra). Se lasă la răcit în tavă, se porționează și se servește.

Am folosit o tavă cu dimensiunile 20cm.x30cm.


Comentarii Facebook