Ingrediente:

– 1 kg. spanac proaspăt


Mod de preparare:

Se alege bine spanacul și se spală.

Se pune apă la fiert într-un vas. Când aceasta clocotește se adaugă spanacul în vas. Se lasă pe foc mic 1-2 minute, apoi se scoate cu o spatulă și se pune la scurs într-o sită. Se scurge bine surplusul de apă și se pune spanacul în pungi pentru congelator. Se depozitează în porții de mărimea dorită.

Se scoate de la congelator cu o seară înainte de preparare și se lasă la dezghețat treptat la frigider până a doua zi.

Se poate folosi la diverse preparate în funcție de preferințe.

Precizări:

– se poate congela spanacul și fără a fi opărit înainte (spălat bine, scurs și tamponat cu prosoape de hârtie, apoi depozitat în pungi la congelator);

– același procedeu de congelare se poate folosi și pentru urzici, leurdă, lobodă, ștevie, etc.


Comentarii Facebook