Ingrediente:

– 4 dovlecei (aprox. 1,250 kg.)

– 2 cepe

– 2 căței de usturoi

– 300g. roșii pasate

– sare, boia dulce, cimbru, pătrunjel

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță dovleceii de coajă și se taie cubulețe. Se presară puțină sare peste dovlecei și se lasă 10 minute până „transpiră”. Se scurge apoi zeama lăsată de dovlecei printr-o sită.

Se toacă ceapa și usturoiul mărunt. Se pun într-o tigaie antiaderentă și se adaugă o cană de apă. Se lasă pe foc mic până când se înmoaie ceapa și usturoiul și apoi se adaugă dovleceii, sosul de roșiile pasate și jumătate de cană apă. Se lasă pe foc mic până se îngroașă sosul și bucățile de dovlecei de înmoaie ușor. Se adaugă sare după gust (dacă considerați că mai este nevoie), boia dulce, cimbru și pătrunjel iar la final se stropește cu puțin ulei de măsline.


Comentarii Facebook