Ingrediente:

– 5 dovlecei (1kg.)

– 3 ouă

– 50g. parmezan

– 3 linguri de făină

– 6 linguri de pesmet

– o lingură ulei de măsline

– sare, piper


Mod de preparare:

Se spală dovleceii și se taie tip bastonașe de 1cm. grosime (eu i-am tăiat în 6). Se așează dovleceii tăiați pe un platou, se presară sare pe ei și se lasă pentru 10-15 minute. Se tamponează cu servețele de hârtie.

Se bat cele 3 ouă cu furculița, se adaugă parmezanul dat pe răzătoarea mică, o lingură ulei de măsline, sare și piper după gust, apoi se amestecă bine. Separat se amestecă făina și pesmetul.

Se trec bucățile de dovlecei prin amestecul cu ou și parmezan, apoi prin făina și pesmet și se așează în tavă pe hârtie de copt (i-am așezat cu coaja pe hârtia de copt). Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20-25 de minute până se rumenesc ușor. Noi am servit cu sos de iaurt și usturoi.


Comentarii Facebook