Ingrediente:

– 3 dovlecei

– sare

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se spală dovleceii, se curăță de coajă și se taie în felii de un centimetru. Se așează pe un platou și se presară sare. Se lasă dovleceii până „transpiră” (aproximativ 10 minute) și apoi se tamponează cu șervețele de hârtie pentru a se elimina surplusul de apă.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc și se unge cu un șervețel cu puțin ulei de măsline. Se așează feliile de dovlecei. Se lasă aproximativ un minut (până se înmoaie puțin și se rumenesc ușor), se întorc și se mai lasă în tigaie până sunt frumos rumenite. Se unge din nou tigaia cu puțin ulei de măsline și se repetă procedeul până se termină cantitatea de dovlecei.

Se servesc cu salată sau cu mujdei de usturoi.

Este un preparat simplu pe care noi îl preferăm în zilele toride de vară.


Comentarii Facebook