Ingrediente:

(pentru o tavă cu dimensiunile 24cm.x10cm.)

– 750g. ficat de pui

– 750g. piept de pui

– 2 legături de ceapă verde (8 bucăți)

– o legătură mărar

– o legătură pătrunjel

– 5 ouă

– 3 ouă fierte

– sare, piper


Mod de preparare:

Se spală bine ficatul și se pune la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se lasă la fiert până este gata (aproximativ 25-30 de minute). Se procedează similar cu pieptul de pui.

Se scurge surplusul de apă și se toacă carnea. Se toacă ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. Se bat cu un tel cele 5 ouă și se încorporează carnea, ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. Se adaugă sare și piper după gust și se amestecă până se obține o consistență omogenă. Se fierb 3 ouă timp de 10 minute, apoi se curăță de coajă.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se pune jumătate din umplutură, se așează ouăle fierte și apoi se pune diferența de compoziție. Se nivelează ușor și se dă drobul la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 40-50 de minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servește.


Comentarii Facebook