Ingrediente:

– 550g. făină

– 350ml. apă călduță

– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă

– o lingură oregano uscat

– 3 căței de usturoi

– 2 roșii

– sare

– 3 linguri ulei de măsline


Mod de preparare:

Se pune apa cu drojdia și 100g. făină într-un bol. Se amestecă bine și se lasă deoparte 10-15 minute până se formează mici bule deasupra. Se adaugă apoi puțină sare, oregano, usturoiul curățat și pisat și diferența de făină. Se frământă până sunt bine încorporate ingredientele și se adaugă uleiul de măsline. Se mai frământă puțin, se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit la loc călduț până își dublează volumul (aproximativ o oră).

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se modelează aluatul. Se întinde o foaie rotundă și se transferă într-o tavă pudrată cu făină (am folosit o tavă pentru pizza cu diametrul de 32cm.).

Se taie roșiile felii și se așează deasupra. Se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 25 de minute (până se rumenește ușor). Se lasă la răcit în tavă, se feliază și se servește.


Comentarii Facebook