Ingrediente:

– 350ml. apă călduță

– 550g. făină

– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă

– o căpățână usturoi

– o lingură rozmarin

– o linguriță pudră de ghimbir

– sare

– o lingură ulei de măsline


Mod de preparare:

Se amestecă apa călduță cu drojdia și 150g. făină. Se lasă 10 minute bolul deoparte până se activează drojdia. Se adaugă apoi sare, usturoiul curățat și pisat, rozmarinul, ghimbirul și se încorporează etapizat diferența de făină. Se adaugă uleiul de măsline și se frământă până când acesta se desprinde ușor de pe mâini. Se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit la loc călduț pentru aproximativ o oră (până își dublează volumul).

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se răstoarnă aluatul dospit (acesta este o idee mai moale). Se omogenizează aluatul, se întinde apoi într-o foaie de aproximativ 2 cm. grosime și se pune într-o tavă pentru pizza cu diametrul de 32cm.

Se dă focaccia la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) până se rumenește frumos (20-25 de minute).


Comentarii Facebook