Ingrediente:

– 750g. pulpă de porc

– 2 cepe roșii

– un morcov

– 250g. roșii pasate

– 2 linguri ulei de măsline

– sare, piper, cimbru, foi de dafin


Mod de preparare:

Se taie mușchiul de porc felii de un deget grosime. Se stropește cu puțin ulei de măsline într-un vas termorezistent, se așează carnea și deasupra morcovul feliat și ceapa tăiată solzișori.

Se amestecă roșiile pasate cu sare după gust, puțin piper și cimbru și se adaugă sosul în vas. Se completează cu o cană de apă (250ml.) și se adaugă 2-3 foi de dafin. Se acoperă vasul și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ o oră. Se mai lasă apoi vasul neacoperit pentru aproximativ o oră până carnea este fragedă și sosul scade.

Se servește simplu sau cu diverse garnituri de legume. Dacă doriți puteți pasa legumele și lichidul din vas pentru a obține un sos fin.


Comentarii Facebook