Ingrediente:

– 1,5 kg. file de porc

– o linguriță rasă de sare

– o linguriță de piper

– o linguriță de boia dulce

– o căpățână de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– un pahar de vin/apă (aprox. 150ml.)


Mod de preparare:

Se curăță usturoiul și se pisează. Se amestecă cu uleiul de măsline, sarea și condimentele.

Se crestează fileul de porc cu un cuțit (aproximativ 4 incizii de 1 cm. pe cele două părți ale fileului). Se freacă bine carnea cu amestecul de condimente și se pune fileul pe o coală de hârtie de copt. Se pune carnea într-o tavă pentru chec (ca în imagini) și se acoperă cu vin. Se dă carnea la cuptorul preîncălzit la foc mic (160 de grade) pentru aproximativ 3 ore (se probează până când intră cuțitul ușor în carne) . Din când în când se stropește carnea deasupra cu lichidul din tavă.

Se transferă carnea pe un platou și se lasă aproximativ 15 minute, apoi se feliază.

Se poate servi cu diverse garnituri de legume sau salate.


Comentarii Facebook