Ingrediente:

– 1kg. pulpă de porc

– puțin ulei de măsline

– pentru marinată:

2 linguri unt de arahide

o lingură dulceață de ardei iuți

o lingură sirop de arțar

o lingură ulei de măsline

100g. roșii pasate

sare


Mod de preparare:

Se taie pulpa de porc felii de un deget grosime (eu am obținut 8 felii). Se pun ingredientele pentru marinată într-un vas înalt și se blendează până sunt bine omogenizate. Se ung bine feliile de carne cu marinata și se așează într-un vas (dacă rămâne marinată se toarnă deasupra). Se acoperă vasul și se dă la frigider pentru câteva ore (eu le-am lăsat 4 ore, se pot lăsa și peste noapte).

Se unge un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline, se pun feliile de carne deasupra și se toarnă marinata rămasă. Se adaugă o cană de apă în vas (aproximativ 200ml.). Se acoperă vasul și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mic (160 de grade) pentru o oră. Se mai lasă apoi vasul neacoperit pentru încă o oră jumătate (până scade sosul din vas – în ultima oră de coacere se întorc feliile de carne le cealaltă parte la 15 minute).

Se servește friptura cu diverse garnituri de legume.


Comentarii Facebook