Ingrediente:

– 200g. brânză de vaci

– 100g. stafide

– 100g. unt

– 100g. smântână 25% grăsime

– 2 ouă

– 400g. făină

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se lasă stafidele la hidratat în apă călduță aproximativ o oră. Se scurge apoi surplusul de apă și se pasează.

Se amestecă cele două ouă cu untul moale la temperatura camerei, brânza de vaci, smântâna și pasta de stafide. Se adaugă o lingură de extract de vanilie, un plic de praf de copt și se încorporează etapizat făina.

Se trec mâinile sub jet de apă și se formează mici biluțe de aluat. Se aplatizează ușor și se așează în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 15 minute (până se rumenesc ușor dedesubt). Se lasă la răcit și apoi se servesc.

Din cantitățile precizate am obținut o tavă de fursecuri.


Comentarii Facebook